fbpx

3 tipp a tökéletes kreatív esküvői fotókhoz

Esküvői fotózás, esküvő fotós

Esküvődet tervezed és szervezed? Te is tökéletes és kreatív esküvői fotókat szeretnél? Ha igen, akkor egy a következő 3 tipp Neked szól!

Sokan és sokfélék vagyunk. Az esküvő szervezést is mindenki máshogy csinálja, más sorrendben halad, más dolgok kapnak nagyobb hangsúlyt és így tovább… Viszont, a szolgáltatók mihamarabbi lefoglalása, a tapasztalataim szerint mindenkinél első helyen szerepel. Az esküvőt megörökítő fotós megtalálása után én még 3 tippet javaslok neked, hogy valóban tökéletes esküvői fotóitok legyenek. 🙂 Amikor a kiválasztott esküvői fotóssal megállapodsz, akkor ezt a 3 tippet semmiképp se hagyd ki, a megbeszélés és a részletek megtervezésekor!

Íme tehát a 3 tipp a tökéletes kreatív esküvői fotókhoz:

1. Az idő
Ne 10 perc alatt lezavarós kreatív esküvői fotózást tervezzetek!
Szánjatok rá elegendő időt! Hidd el nekem, megéri!
2. A helyszín
A gyönyörű fotókhoz gyönyörű háttér is kell!
Válasszatok olyan helyszínt, ami kiemeli a nap szépségét!
3. A hangulat
Itt jön az esküvői fotós emberi oldala!
Olyan fotóst mellett döntsetek, akivel jól érzitek magatokat!

Az idő

Ne akard pár perc alatt lezavarni. Akkor sem, ha te vagy párod nem igazán szeretitek, hogyha fotózkodni „kell” vagy nem igazán kedvező egy fényképezőgép közelsége! Hogy miért ne zavard le a fotózást és úszd meg pár fotóval? Azért, mert ez életetek legszebb napja és erre örök életetekben emlékezni fogtok! Klisének hangzik, de évek múltán ezeket a fotókat fogod újra és újra előrevenni. Ugye te sem szeretnéd, hogy csak néhány kutyafuttában készült esküvői fotó maradjon fent az utókornak rólatok? Hidd el, hogy nagyon kellemes érzés lesz, nem csak néhány pár perc alatt készített fotót visszalátni magatokról!

A kreatív esküvői fotózás során téged és szerelmedet fog fotózni a fotós, a násznéptől távol, meghitt és csendes környezetben. Hagyd, hogy kreatív képeket készítsen, hogy több beállítást és szemszöget javasoljon nektek.

Fontos ez, hiszen így készülhetnek igazán hiteles és természetes képek az egymás iránt érzett szeretetetekről. Ebből fakadóan lesznek olyan minőségű (szép beállítás, ideális fények és csodás kompozíció) és mennyiségű (akár több tucat) fotóitok, amiket érdemesek lesz előhívatnotok!

Egy szó mint 100, az aznapi kreatív fotózásra szánjatok elegendő időt!

Én minimum 1 órát szoktam javasolni erre a pontra szánni. (Ez egy helyszínen való fotózást jelent. Amennyiben több helyszínen álmodtál meg fotókat, úgy az idő arányosan nő!) Ebbe az 1 órába nagyjából egy fél-háromnegyed órás fotózás és még egy kis szusszanós idő is belefér. 🙂

A helyszín

Ahhoz, hogy valóban önmagad adhasd a kreatív fotózás során, egyetlen dolog kell. Egy kellemes környezet. A helyszín választás kiemelkedően fontos, hiszen nem csak a gyönyörű képek hátteréül szolgál majd, de egy alap hangulatot is kölcsönöz majd a képeknek.

A saját ötleteitek is megvalósításra kerülhetnek, sőt ajánlom is, hogy nyugodtan bontakozzatok ki. Hagyd, hogy inspiráljon a tér, az idő és persze a szerelmed! Tudom, hogy sokan izgulnak, egyenesen feszengenek kamera társaságában. Ezért tényleg fontos, hogy önmagad tudj lenni a kreatív fotózás során.

A helyszín tehát nem csak a fotók háttere, hanem inspiráció is egyben.

Én általában első körben határozott utasításokat adok, (pl.: hova és hogyan álljatok, merre nézzetek) azok alapján amik engem megragadnak az adott helyszínben. Majd egyszerűen csak hagyom, hogy felvedd szerelemeddel a számotokra tetsző és természetes pózokat. Ez a legtöbb esetben könnyen szokott menni és itt már a kezdeti feszengés és elillan.

Mint esküvői fotós, mindig van egy „B tervem” egy-egy helyszínre. Ha az időjárás nem kedvez számunkra, akkor is vannak ötleteim beltéri fotókra. Persze, egy kis eső nem ártott még soha, senkinek! Lehetsz nagyon bevállalós is és készíthetünk egy esős környezetben is lenyűgöző fotókat! 😉

A hangulat

A hangulat a fontos. Az, hogy jól érezd magad. Bár, úgy gondolom, hogy egy ember az esküvője napján a legeslegboldogabb, mégis figyelj arra, hogy úgy viselkedj, ahogyan neked jólesik aznap.

A hangulatot egyébként tökéletesen megalapozhatja az, hogyha nem az esküvői nagy napon találkozunk és fotózunk együtt közösen. Egymás iránti szereteteteket már egy szuper jegyes fotózás keretein belül is megörökíthetjük. Ez az esküvőt megelőző 3-6 hónapban szokott megvalósulni.

Itt begyakorolhatunk mindent. Úgymond, összecsiszolódunk. A hangulat itt is előtérben van, (na persze a fotók is nagyon fontosak) így már az esküvő nagy napján tudni fogod, hogy mire számíthatsz. Jó hangulatra, őszinte nevetésre és baráti jelenlétre. Hármunk között egy különleges kapcsolat alakul így ki, ami a siker kulcsa lesz. Sokat dobhat a hangulaton, hogyha beszélgettek. Oszd meg kedveseddel az eddigi közös élményetek emlékét vagy mondd el, miért imádod szerelmed. Merülj el a pillanatban. – ennyi.

Csak a szerelmed számít most, ezt mutasd meg az egész világnak! E három tipp segítségével biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!

Izgalmas készülődést és nagyon sok boldogságot kívánok!

Tetszett a bejegyzésem? Érdekesnek találtad? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

Népszerű cikkek

Segíthetek?

Kérj díjmentes árajánlatot!
Cover for DF Production
1,979
DF Production

DF Production

Esküvői & lifestyle fotózás női szemmel & szeretettel! 📸🥰💕

Munkáim során sokszor kiváló DJ-vel dolgozom. Együttes rendelés esetén kedvezményt ajánlunk fel.

Cover for Rendezvény DJ
1,044
Rendezvény DJ

Rendezvény DJ

Minőségi DJ Szolgáltatás Rendezvényekre és Esküvőkre

Látványos Nyitótáncot szeretnél?

Cover for Látványos Nyitótánc
487
Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc az esküvődre. Itt mindent megtalálsz, ami egy igazán egyedi, modern és látványos nyitótánchoz szükséges.

Gyakran Ismételt Kérdések

Filozófiám

Professzionális fotósnak lenni nagyon különleges. Az, hogy életed egy-egy fontosabb eseményének a részévé válhatok számomra kiváltság. Legyen szó akár esküvői,
kismamababa, családi vagy páros képek készítéséről…

SZERETEK minden részletet megörökíteni, mindezt azért, hogy egy életre szóló kincset adhassak a kezedbe!
A napok, hetek hónapok és évek rohamtempóval telnek el, a fejünk felett vesznek a végtelenbe… Már-már igazságtalanul gyorsan.
A képek segítenek emlékezni minden olyan különleges pillanatra, amik már ebben az életben megismételetlenek.

20% kedvezmény

Selfie Tükörre a LR28X kuponkóddal!
Részletek & Beváltás

Cover for Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör
382
Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

AZ EXCLUSIVE SELFIE TÜKÖR
FOTÓAUTOMATA ESKÜVŐRE, RENDEZVÉNYEKRE - ÖRÖMTELI SZÓRAKOZÁS & KORLÁTLAN FOTÓNYOMTATÁS

Cover for DF Production
1,979
DF Production

DF Production

Esküvői & lifestyle fotózás női szemmel & szeretettel! 📸🥰💕

Tartalomjegyzék
    Add a header to begin generating the table of contents